Alle Blogs

Een kletskopgesprek met Arrangegroup

Savant in gesprek met Susan Claassen
Geschreven door Jennifer van Vuuren op 13 augustus 2018

Op een mooie lentedag stappen we op onze OV-fiets om van station Hilversum naar het kantoor van ArrangeGroup te rijden. Nog nagenietend van het zonnetje lopen we binnen en stuiten we op een, inmiddels old school, telefoon met draaischijf. De instructie luidt: haal de hoorn van de haak en wij komen naar je toe. En jawel, niet veel later worden we hartelijk ontvangen door Susan Claassen, Manager HR & Facilities. Dat is nog eens een leuk welkom! Onder het genot van kop koffie en een kletskop begint Susan met veel plezier te vertellen.

Savant voert kletskopgesprekken met snelle groeiers, startups en innovatieve ondernemers. Omdat we benieuwd zijn naar de manier waarop leren en ontwikkelen georganiseerd is binnen het bedrijf. Doen zij dit heel anders dan onze grote, gevestigde klantorganisaties? En wat kunnen we van hen leren? Met plezier gaan wij daarom langs voor een open gesprek en een kop koffie. Met onze kletskoppen uiteraard!

ArrangeGroup is een organisatie die zich richt op facility management. Hun missie is om werk en omgeving beter en leuker te maken. In co-creatie met klanten een passende oplossing zoeken, daar gelooft ArrangeGroup in. En met succes: ArrangeGroup behoort tot de top 250 groeibedrijven van 2018. Er zijn inmiddels 240 medewerkers in dienst en daar komen per maand zo’n 10 nieuwe medewerkers bij. We zijn als Savant ontzettend benieuwd hoe je zo’n sterke groei van personeel in goede banen leidt en hoe je er voor zorgt dat mensen zich betrokken voelen bij de organisatie.

Susan vertelt dat dat een uitdaging is, maar één die ze graag met haar collega’s aangaat. De kernwaarden ‘relatie’, ‘ontwikkeling’ en ‘believe and go for it’ gelden daarbij als uitgangspunt. Ze vormen samen het DNA van ArrangeGroup en dat maakt volgens Susan dat je een Arranger meteen herkent. Dat klinkt interessant! We vragen aan Susan op welke manier deze kernwaarden van invloed zijn op leren en ontwikkelen in de organisatie.

Relatie

Zonder Arrangers geen ArrangeGroup en daarom is het volgens Susan heel belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen in de organisatie. “Er wordt op dit moment een onboardingprogramma met bijbehorende app ontwikkeld voor nieuwe medewerkers. Met de app kunnen we hen begeleiden in het eerste jaar dat ze werkzaam zijn bij ons. Zo investeren we in de relatie met onze nieuwe collega’s. Daarnaast worden er regelmatig bijeenkomsten en borrels georganiseerd. Arrangers delen daar kennis en er is ruimte om collega’s uit het hele land beter te leren kennen.

Ontwikkeling

Een organisatie die de ontwikkeling van hun medewerkers als kernwaarde heeft, daar worden we als Savant blij van. Susan vertelt hoe daar invulling aangegeven wordt: “Zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van collega’s vinden we ontzettend belangrijk. Daarom proberen we die zo goed mogelijk te faciliteren. Samen met hun leidinggevende brengen Arrangers hun ontwikkelbehoefte in kaart. Ze mogen zelf de vorm bepalen om in hun behoefte te voorzien, denk daarbij aan een opleiding of een mentortraject met een ervaren collega. Bovendien zijn we onlangs gestart met een leiderschapsprogramma waaraan verscheidene collega’s uit de gehele organisatie deelnemen.

Believe and Go For it

Uitdaging en innovatie, dat zijn twee belangrijke bouwstenen in het DNA van een Arranger. Susan: “Als iemand een goed idee heeft en er is voldoende draagvlak, dan gaan we ervoor. Zo hebben we onlangs een happiness scan ontwikkeld om het werkgeluk te meten bij onze medewerkers. We geloven dat werkgeluk leidt tot energie, vooruitgang en duurzame kwaliteit. Daarnaast zijn we een Facility Lab: een proeftuin waarin collega’s met elkaar brainstormen en experimenteren. Hierdoor ontstaan er verrassende en inspirerende ideeën. Zo blijven we onszelf en onze diensten verbeteren.”

Het is leuk om te zien hoe Susan vol enthousiasme spreekt over de initiatieven. Als we haar vragen: “Op welk project ben je het meest trots?” aarzelt ze niet lang over haar antwoord. “Dan kies ik voor de ontwikkelingscyclus. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien dat leidinggevenden samen met hun medewerkers continu het gesprek aangaan over hun ontwikkeling en dat leidinggevenden echt aansluiten bij wat een Arranger nodig heeft. Zo’n gedragsverandering is niet vanzelfsprekend en ik ben er trots op dat het ons gelukt is om dit samen met de Arrangers te bereiken.”

Tijdens het gesprek met Susan vliegt de tijd voorbij. Dat komt mede door het enthousiasme waarmee Susan vertelt en het plezier dat ze uitstraalt. Dat werkgeluk energie geeft, daar is Susan een goed voorbeeld van. Het werkt aanstekelijk, met een grote glimlach stappen we op onze fiets richting station. Op naar het volgende kletskopgesprek!