Anouk den Herder

Opleidingskundige
Als opleidingskundige werk ik elke dag met veel plezier aan onderwijsvernieuwing, zodat jong en oud gemotiveerd blijven om te leren. Ik krijg ontzettend veel energie van mensen die groeien in hun ontwikkeling of als het zogenaamde 'kwartje' bij hen valt.

Eén van lands grootste helden, Johan Cruijff, zei ooit: “Alleen kan je niks en met z’n allen kan je alles”. En zo is het maar net. Mijn kracht is dan ook samenwerken met opdrachtgevers, inhoudelijke experts en cursisten om tot een verrassende leeroplossing te komen. Dat ik graag samenwerk heeft te maken met één van mijn drijfveren: leren doe je van en met elkaar. Je helpt elkaar verder en je komt tot nieuwe inzichten. Dat heb ik als trainer en opleidingskundige vaak mogen ervaren.

Na het volgen van de studie Orthopedagogiek ben ik met veel plezier gestart bij de academie van de Sociale Verzekeringsbank. Mensen in ontwikkeling hebben mij altijd al geboeid, of dit nu kinderen of volwassen zijn. Het werk sprak mij daarom meteen aan. In die tijd kreeg ik scherp voor ogen dat ik mij verder wilde ontwikkelen als onderwijskundige. Sindsdien heb ik verschillende opleidingstrajecten ontworpen, uitgewerkt en geïmplementeerd. Daarnaast heb ik als projectonderzoeker bij de Hogeschool Zeeland een leerlijn ontwikkeld over identiteit en burgerschap voor basisscholen.

Met mijn positieve blik en analytisch vermogen help ik mensen verder. Ik zie geen problemen, maar uitdagingen die op te lossen zijn. Deze oplossingen moeten wat mij betreft pragmatisch zijn en “echt” werken. Daarom voel ik me ook zo op mijn plek bij Savant Learning Partners. Elke dag werken we met een groep enthousiaste collega’s  aan leeroplossingen die aansluiten op de (werk)praktijk. En daar word ik blij van!