Geert Drost

Learning & Development Consultant
Not all knowledge needs to be useful. Sometimes it should be pursued for pure pleasure. - Leonardo Da Vinci Biography by Walter Isaacson

Leren saai? Naar mijn mening niet! En wie kan daar nu geen groter voorbeeld in zijn dan Leonardo da Vinci. Zoals hij met zijn aantekeningenboekje nieuwe talenten wilde aanboren, weetjes wilde ontdekken en vaardigheden wilde leren, zo is het naar mijn mening ook prachtig om nieuwe dingen te leren. Leren zorgt er namelijk voor dat je nieuwe dingen ontdekt, beleeft en doet. Dit kan ook op onverwachtse dagelijkse momenten, zoals bijvoorbeeld op je werk, of in je vrije tijd. Voor mij was dat toen een man in de dierentuin mij vertelde hoe ik mijn camera beter kon gebruiken om er het maximale uit te halen. Toen ik jaren later een pasgeboren olifantje als opdracht voor DierenPark Amersfoort fotografeerde, dacht ik nog met veel plezier terug aan dit onverwachtse leermoment. Dat mijn foto overal op het internet bij grote nieuwssites kwam, was uiteindelijk te danken aan dat spontane leermoment. Ik probeer altijd open te blijven staan voor nieuwe leermomenten. Het heeft mij namelijk onvergetelijke momenten bezorgd.

En hoe draag ik als onderwijskundige nou bij aan onvergetelijke leermomenten voor jouw organisatie? Natuurlijk door met mijn onderwijskundige kennis en expertise jouw organisatie te helpen met een theoretisch stevig onderbouwd leertraject, een e-learning of training. Dat doe ik door mijzelf te verplaatsen in degene die gaat leren. Door te blijven vragen wil ik alle antwoorden uit jullie organisatie trekken, om zo alle ins en outs over jullie vak te weten te komen. Het begrijpen van het vak helpt mij om een passende leeroplossing te bedenken en helpt jullie om het goed in te bedden in de organisatie. Dit kan natuurlijk niet zonder het samen te doen, elkaar aan te vullen en elkaar te verbeteren.  Zo werken wij samen aan verrassende leermomenten voor iedereen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van jullie medewerkers en organisatie.