Karin Blanksma

Learning & Development Consultant
- Leren een vak apart? Ik denk het wel!

Mijn insteek is plezier houden of krijgen in je werk door middel van leren. Stap voor stap.  
 
Hoe leert iemand? Hoe maak je leren leuk en wanneer is de leeroplossing succesvol? Dat zijn vragen die ik mijzelf stel wanneer ik rond de tafel ga als ik een leervraagstuk aanvlieg. Ik vind het super gaaf om onderdeel te zijn van de ontwikkeling van een ander en kijk met trots naar de stappen die worden gemaakt.  
 
Over stappen maken gesproken, hardlopen en wandelen vind ik heerlijk en daag mezelf uit dit iedere keer een beetje langer, sneller of met meer obstakels te doen. Mijn fanatisme drijft mij voor net die extra stap waardoor ik er alles uit haal. Die bevlogenheid uit zich ook in mijn werk en in mijn passie voor leren. Dit heb ik al van jongs af aan, een potje Risk en verloren? Hup, de spelregels nog een keer lezen en het deze keer beter doen. Ik ben van nature nieuwsgierig en ben gemotiveerd een ander een stap verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling.  
 
In mijn eerdere functie als L&D Specialist, onderwijskundige en studiecoach heb ik mijn organisatorische vaardigheden ontwikkeld en heb ik veel gecoacht en begeleiding gegeven in denkprocessen. Later in mijn functie als operationeel manager in verschillende organisatielagen binnen de horeca heb ik trainingen ontwikkeld en gegeven, ik ben me daar bewust geworden van de essentie een goede link te maken tussen theorie en praktijk. Dus: Hoe pas je de leerstof toe?  
 
Deze opgedane ervaring vormt de basis voor mijn werkwijze en door mijn positieve houding enthousiasmeer en activeer ik de klant en collega’s waar ik mee samenwerk en ga zo een duurzame relatie aan.  
 
Nieuwsgierig? Laten we de eerste stap zetten!