Kathelijne Völker-Veger

Opleidingskundige
Mensen leren om te leren, als individu en als groep: Om dat te bereiken zet ik graag mijn brede kennis en ervaring in, in co-creatie met klanten, collega’s en deelnemers.

Life isn’t about waiting for the storm to pass. It’s about learning to dance in the rain.

Natuurlijk heb ik graag mooi weer en vind ik het relaxed om vanuit mijn comfortzone aan de slag te gaan. Maar zo zit het leven niet in elkaar en dat is maar goed ook. Na een tijdje wordt het behoorlijk saai om alleen maar dingen te doen die ik al eerder heb gedaan en waarvan ik zeker weet dat ik ze onder controle heb. Als er geen onverwachte uitdagingen op mijn pad komen ga ik dus zelf op zoek naar nieuwe, complexe vraagstukken. Daarom krijg ik ook veel energie van mijn werk binnen het vakgebied van leren en ontwikkelen. De oplossing ligt zelden in een herhaling van bekende zetten. De uitdaging is om elke keer opnieuw uit te pluizen wat de kern van het vraagstuk is en op welke manier je mensen en organisaties kunt ondersteunen bij het leren en ontwikkelen.

Het geeft mij veel voldoening een leertraject te ontwikkelen en uit te voeren waarin individuen en groepen nieuwe kennis en vaardigheden opdoen die ze direct kunnen toepassen in de praktijk. Nog mooier vind ik het om te zien dat mensen echt leren om te leren: uit hun comfortzone stappen, reflecteren, dingen uitproberen, elkaar feedback geven en samen nieuwe uitdagingen aangaan.

Mijn eigen ontwikkeling is begonnen als kind van creatieve ouders die mij leerden niet mee te lopen met de massa, maar kritisch te denken en mijn eigen pad uit te stippelen. Op dat pad heb ik de nodige formele opleidingen gedaan (o.a. Bedrijfskunde en Organisatie Sociologie) en vooral heel veel geleerd in de praktijk. Van collega’s die hun kennis en ervaring met me hebben gedeeld en van uiteenlopende vraagstukken en projecten die ik als Trainer, HR Adviseur, Programma Manager en  Adviseur Opleiding & Ontwikkeling tot een goed einde heb gebracht. Maar… ook van de fouten die ik heb gemaakt en de zaken die niet liepen als bedacht of gepland.

Bij Savant voel ik mij echt op mijn plek. Ik kan mijn brede kennis en ervaring op het gebied van leren en ontwikkelen in de praktijk brengen in uiteenlopende opdrachten en ik kan hier nog heel veel leren van collega’s, van klanten en van uitdagende opdrachten.