Laura Roverts

Learning & Development Consultant
‘Al doende leert men.’

De wereld zien! Dat is wat ik graag wilde gaan doen toen ik ging studeren. Internationale ontwikkelingsstudies leek daarom een logische keuze. Jarenlang heb ik projecten gemanaged en trainingen gemaakt en gegeven voor bedrijven die ICT oplossingen maakten voor een efficiëntere en effectievere ontwikkelingssamenwerking. Ik gaf trainingen aan mensen over de hele wereld, wat werkelijk fantastisch was. Steeds meer kwam ik erachter dat ik blij word van het overdragen van kennis en mensen iets leren zodat ze de volgende keer iets zelf kunnen. Ik besloot dat ik hier in mijn professionele carrière op wilde focussen.

Afwisseling, interactie en een zichtbaar resultaat zijn andere aspecten waar ik veel waarde aan hecht. In mijn rol als opleidingskundige zie ik dit allemaal terug. Samen met onze klanten ga ik op zoek naar de meest geschikte oplossing en ontwerp ik een leertraject dat voldoet aan de leerdoelen en dat aansluit bij de doelgroep. Dit kan een training of workshop zijn, maar ook een e-learning of een combinatie. Nadenken over de beste aanpak, het ontwikkelen van materialen en het implementeren van een leertraject. Constant leren we van- en met elkaar.

Ik geloof dat je kennis en vaardigheden opdoet door ermee aan de slag te gaan. Al doende leert men. En leren moet vooral ook leuk zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat leertrajecten gevarieerd en uitdagend, maar tegelijkertijd ook haalbaar en herkenbaar zijn. Op die manier blijf je gemotiveerd om verder te leren en jezelf te ontwikkelen.

En dat is precies waar ik de afgelopen jaren zelf mee bezig ben geweest. De wereld zien is iets waar ik altijd mee door zal gaan. Toch heeft reizen voor mij ook een andere betekenis gekregen. Ik zie mijn carrière als een mooie reis waarin ik steeds meer leer en ontdek over mezelf. Waar ben ik goed in en waarvan krijg ik de meeste energie? Er valt nog zoveel te ontdekken. De wereld ligt aan mijn voeten!