Lysanne Lilipaly

Learning & Development Consultant
"Zeg nooit: Dat kan ik niet. Maar wel: Ik zal ’t proberen. Dan sta je echt versteld hoeveel een mens kan leren."

Toen ik op mijn 18e Bedrijfskunde ging studeren in Groningen, kwam ik er al gauw achter dat de vakken over mensen en hun gedrag binnen organisaties mij meer inspireerden dan economie en boekhouden. De overstap naar psychologie in Amsterdam was dan ook een goede keuze.

Waar de klinische psychologie zich bezighoudt met mensen weer gemiddeld te laten functioneren, werd ik nieuwsgierig naar vraagstukken over hoe mensen zich kunnen ontwikkelen en er juist méér dan gemiddeld uit kunnen halen. Motivatie en gedragsverandering zijn onderwerpen die mij fascineren.

In mijn rol als opleidingskundige bij Savant heb ik de kans om leeroplossingen te ontwikkelen die motiveren tot leren en mensen verleiden om in beweging te komen. Ik kan mijn kennis over mensen en gedrag combineren met creativiteit. Ik hou ervan om me steeds opnieuw in te zetten voor een mooi eindresultaat en te werken voor verschillende organisaties. Dit maakt het werk gevarieerd en blijf ik zelf ook veel leren.

Voordat ik bij Savant werkte, hield ik me ook al bezig met ontwikkeling. Bij Pathé was ik betrokken bij het trainen en selecteren van nieuwe medewerkers voor de theaters in Amsterdam. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij ING als HR adviseur. Daar ontwikkelde ik mijn analyse- en adviesvaardigheden verder en heb ik ervaren hoe het er binnen een grote organisatie in de financiële dienstverlening aan toe gaat. Deze ervaring kan ik nu goed gebruiken in mijn rol als opleidingskundige.

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door onder de zeespiegel. De zee heeft iets mysterieus, aan de oppervlakte heb je geen idee wat er zich daaronder allemaal afspeelt. Al duikend observeer ik graag alle kleurrijke visjes die daar leven.