Meike Japenga

Opleidingskundige
Ik krijg energie van het werken met opdrachtgevers en collega’s. Zorgvuldig analyseren wat de wensen en mogelijkheden zijn, vind ik één van de leukste dingen aan mijn vak.

Toen ik op de middelbare school mijn vakkenpakket koos, zorgde ik voor verbaasde gezichten toen ik voor de bètavakken ging. Ondanks dat deze vakken mij minder lagen, zette ik door. Ik wilde namelijk dokter worden en mensen beter maken. Het leek me het mooiste beroep op aarde. Maar de tijd verstreek en mijn voorkeur veranderde. Ik koos voor de studie Pedagogische wetenschappen en de master Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een goede keuze, want nu kon ik me verdiepen in één van mijn andere interesses, leren en ontwikkelen. Er ging een wereld voor me open: je hoeft geen dokter te zijn om mensen beter te kunnen maken!

 

Sinds 2015 heb ik als onderwijskundige verschillende leertrajecten ontwikkeld, zoals lesmateriaal voor mbo-opleidingen en e-learningmodules voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ik streef er altijd naar om – samen met inhoudsdeskundigen – passende leeroplossingen te ontwerpen en ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om de doelgroep en context scherp voor ogen te houden. Wie zijn de mensen die ik beter ga maken? En onder welke omstandigheden moet dat gebeuren? Een leeroplossing moet aantrekkelijk zijn en leren uitlokken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de oplossing ook op de lange termijn zijn vruchten afwerpt.

 

Ik krijg energie van het werken met opdrachtgevers en collega’s. Zorgvuldig analyseren wat de wensen en mogelijkheden zijn, vind ik één van de leukste dingen aan mijn vak. Bij Savant Learning Partners komen deze aspecten bij elkaar. Samen met een team van enthousiaste en kundige collega’s werk ik elke dag aan interessante en innovatieve leeroplossingen voor onze opdrachtgevers. We maken niet alleen anderen beter, maar we ontwikkelen onszelf ook nog elke dag!