Renske Boertien

Opleidingskundige
Waarom moeilijk doen als het samen kan - Loesje

Vroeger wilde ik niets liever dan profvolleybalster worden. Ik zorgde ervoor dat ik extra hoog kon springen, omdat ik eigenlijk iets te klein was. En tijdens een blessure aan mijn rechterschouder probeerde ik met links te smashen. Zo was ik als kind altijd bezig met het vinden van nieuwe mogelijkheden om te leren. Lukte het niet linksom, dan kon het wel rechtsom.

Na de master onderwijswetenschappen gaf ik met veel plezier les in het middelbaar onderwijs. Ook daar bleef ik leren en zoeken naar mogelijkheden. Als docente Nederlands als tweede taal (NT2) bestond mijn werk niet alleen uit lesgeven, maar ook uit het ontwikkelen van lesmateriaal voor jongeren met een buitenlandse achtergrond. Ik heb veel voldoening gehaald uit het verder brengen van leerlingen in hun schoolloopbaanontwikkeling. Ook ontwikkelde ik een e-learningmodule voor docenten over digitaal pesten. Ik vond het zo leuk om een bijdrage te leveren aan het leren van anderen, dat ik daar meer mee wilde doen. Vandaar mijn overstap naar Savant.

Mijn kwaliteiten bij Savant zijn ook terug te leiden naar vroeger. Ik kom uit een kunstzinnig nest. Daar waar mijn broer en zussen creatief zijn op het doek, met muziek en in de mode, ben ik creatief met woorden en ideeën. Ik ontwerp boeiende leeroplossingen en zoek vanuit aandacht en oprechte interesse de verbinding met anderen.

Bij Savant krijg ik energie door het werken aan verschillende projecten en het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Dat varieert van het maken van een e-learningmodule tot de leerbehoefte in kaart brengen of een vraagstuk analyseren. Wat ik ook doe, ik zoek altijd de samenwerking op met klanten en collega’s om tot het beste resultaat te komen. Want zoals Loesje al zei: Waarom moeilijk doen als het samen kan?