Roos Dirksen

Learning & Development Consultant
Learn continually, there's always one more thing to learn (Steve Jobs)

Leren is net als bakken; soms moet je gewoon iets proberen om te zien of het werkt. Lukt het niet? Pas het recept aan en probeer het nog eens! Zo kijk ik ook naar het leerproces. Door fouten te maken leer je wat niet werkt en kan je opzoek gaan naar wat juist wel werkt. Het zorgt ervoor dat je jezelf kunt ontwikkelen en doorgroeit. Ook in mijn werk ben ik niet bang om iets op een andere manier te doen, hierdoor ben ik altijd op zoek naar het beste eindresultaat.

Mede dankzij mijn studie onderwijswetenschappen ben ik er achter gekomen dat ik energie haal uit het motiveren van mensen om zich te blijven ontwikkelen. Hierbij vind ik het belangrijk dat mensen zich eigenaar voelen van hun eigen leerproces. Bij het ontwerpen van leeroplossingen houd ik dit altijd in gedachten.

De beste ontwerpen ontstaan als je dit in co-creatie doet. Wanneer je samen werkt en krachten bundelt, behaal je meer successen. Graag zoek ik samen met jou naar de meest geschikte oplossing die aansluit bij de leervraag. Dit doe ik door verbinding te leggen, vragen te stellen en goed te luisteren. Tijdens deze zoektocht naar de best passende oplossing verlies ik de doelgroep en de context niet uit het oog. Daarbij maak ik altijd de vertaalslag van theorie naar praktijk. Als je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen, boek je blijvende resultaten. Hierdoor onthoud je het geleerde niet alleen beter, maar zie je zelf ook direct de resultaten op de werkvloer.