Sara Beekman

Opleidingskundige
Bij elke opdracht word ik weer enthousiast. Een nieuw onderwerp, een nieuwe vraag en daar dan voor die doelgroep de juiste onderwijskundige oplossing bij zoeken, dat is waar mijn uitdaging en passie ligt.

Leren door te doen

De juiste studie kiezen was voor mij een hele klus. Ik bezocht de open dagen van wiskunde en bouwkunde, maar werd eigenlijk net zo enthousiast van communicatiewetenschappen en bedrijfskunde. Keuzestress dus. Tot ik in Enschede kennis maakte met Onderwijskunde. Dit was wat ik zocht!

Bij elke opdracht word ik weer enthousiast. Een nieuw onderwerp, een nieuwe vraag en daar dan voor die doelgroep de juiste onderwijskundige oplossing bij zoeken, dat is waar mijn uitdaging en passie ligt. Maakte ik de ene keer een informatieve website voor scholieren, bij de volgende opdracht dacht ik mee over het gemakkelijker maken van kennisdelen binnen een grote technische organisatie.

 Na mijn afstuderen heb ik me ondergedompeld in de wereld van e-learning. Een wereld die naar mijn idee steeds groter en belangrijker wordt, maar daarbij nooit de andere vormen van leren zal verdringen. Juist door verschillende vormen van leren met elkaar te combineren wordt leren effectief. Als leidraad in al mijn werk loopt de koppeling van de theorie naar de praktijk. Zo heb ik zelf het onderwijskundige vak geleerd en zo wil ik ook dat anderen hun vak leren. Je kan immers over nog zoveel kennis beschikken, als je deze kennis niet kan toepassen heb je er niets aan!