Sietske Nederhoff

opleidingskundige
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” - Pippi Langkous

Aangenaam!

Ik ben Sietske, communicatiekundige en in het dagelijks werk gefascineerd door taal en vormgeving. Hoe kun je je verhaal zo opschrijven en vormgeven dat iedereen het snapt? Of het nou om een korte tekst of een volledig leertraject gaat, diezelfde vraag komt steeds weer terug.

Leermiddelen ontwerpen

Lange tijd kon ik mijn enthousiasme voor communicatie & educatie kwijt bij de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen. Daar liet ik leerlingen kennismaken met wetenschap, bijvoorbeeld via webklassen voor het vwo en een Junior MOOC voor basisscholen. Online leermiddelen ontwerpen die werken, daar wilde ik graag in verder.

De overstap

In 2017 maakte ik de overstap naar Savant. Geen scholieren en studenten meer, maar volwassenen op de werkvloer. Een overstap vol nieuwe uitdagingen, en ook voor mijzelf weer genoeg te leren! Met het levensmotto van Pippi Langkous in mijn achterhoofd, duik ik vol enthousiasme in de boeiende en diverse projecten bij Savant. De ene dag herschrijf ik examens, de volgende dag ontwerp ik een e-learning. Ik geniet van het projectmatig en resultaatgericht werken. Orde in de chaos brengen, projecten op poten zetten en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dat is waar ik goed in ben.