Tamara Hoogerwaard

Opleidingskundige
Ik verbind in mijn werk graag de nieuwste opleidingskundige inzichten met de opleidingskundige praktijk in onze klantorganisaties. Ik zet mijn creativiteit in om tot nieuwe vormen van leren te komen die passen bij de organisatie en de context waarin geleerd wordt.

Een leertraject dat smaakt naar meer

“The people who are crazy enough to think they can learn each day, are the ones who do.”

Ik vind dit zo’n treffend motto. Een gemotiveerde lerende is immers één van de meest bepalende ingrediënten voor je leertraject. Gedurende mijn studie Onderwijskunde raakte ik steeds meer geboeid voor het leren van volwassenen. Met name dankzij de studie-inhoudelijke ervaring die ik op diverse terreinen opdeed: in evaluaties en kwaliteitszorg, maar ook als docent bij vakken over ontwerpen, assessment en adviseren.

Bij Savant maakte ik kennis met een nog groter scala aan plekken waar opleiden en leren een rol speelt en met alle veelzijdige facetten van het onderwijskundige vakgebied die daarbij komen kijken.

Ik verbind in mijn werk graag de nieuwste trends en inzichten met de opleidingskundige praktijk in onze klantorganisaties. Ik zet mijn creativiteit in om tot nieuwe vormen van leren te komen die passen bij de organisatie en de context waarin geleerd wordt. Vooral om dat essentiële element, de leermotivatie, aan te wakkeren, zodat de leertrajecten waaraan ik een bijdrage lever, naar meer smaken. De klantorganisaties waarvoor ik dat doe, waarderen mijn enthousiaste en gedegen aanpak.

Ook buiten mijn werk ben en blijf ik geboeid door leren, zo ben ik bestuurslid van NVO2, de beroepsvereniging voor HRD-professionals. Wat betreft het motto, dat geldt ook voor mijzelf: ik leer elke dag. Dat gebeurt vaak in het werk, maar ook daarbuiten verleg ik mijn grenzen. Bijvoorbeeld in het patisserievak, culinair leren zullen we maar zeggen. Mijn passie voor patisserie en leren combineer ik als bestuurslid van het Bakery Institute.

Artikelen van Tamara

Next learning event
Verbinden van kennis
Ouderwets professionaliseren