Vanya Hendriks-Rooker

Managing Learning Consultant
Als Onderwijskundige pur sang doe ik weinig dingen liever dan mij bezig houden met de ontwikkeling van mensen. Jou helpen nóg beter te worden in wat je doet of wilt doen! Bij Savant krijg ik de ruimte om mijn constructief kritische blik te combineren met een flinke dosis creativiteit. Mijn kracht: Waarom? Kan het ook anders? Creativiteit.

| Of we vinden een weg, òf we maken er een. |

 In 2009 ontdekte ik mijn passie voor leren. Na een aantal reizen door de meest prachtige gebieden van de wereld, kon ik mij volledig storten op een gave studie. De keuze was voor mij snel gemaakt:  Liberal Arts and Sciences. Een studie waar je leert over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken. Mooie dingen maken samen met een groep mensen, vraagt om het slaan van bruggen. Het combineren van verschillende zienswijzen levert altijd een mooier product op dan wanneer je iets alleen maakt. Het samenwerken met specialisten uit andere vakgebieden om de beste ideeën bij elkaar te brengen is waar mijn hart ligt. En dan natuurlijk helemaal als het doel is om mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Want met mijn master Onderwijswetenschappen op zak ligt hier dan ook de focus voor mij. Mensen helpen leren. Ik kan heel uitgebreid beschrijven over hoe de ontwikkeling van mensen er uit kan zien en waar ik aan bij kan dragen, maar waar het op neer komt is: ik wil jou(w team) helpen leren! Om resultaat te bereiken geloof ik in een samenwerking tussen jou en mij. Jij met de kennis en ervaring uit jouw vakgebied en ik met de kennis en ervaring uit mijn vakgebied. Als we deze combineren kan er toch alleen maar iets moois ontstaan?

Het zit in mijn natuur om, net als mijn kinderen, te vragen: “Waarom? Waarom? Waarom?” Dit brengt mij tot de kern van de situatie. Is de vraag: “Nemen we route A of route B?” Waarom kijken we niet samen naar een optie voor route C?