Alle Projecten

Game om inzicht te krijgen in bedrijfsovernames

kan het pretpark de dierentuin overnemen?

Opdracht

Bedrijfsovernames komen regelmatig voor bij Stork. Hoe kun je directieleden daar als corporate afdeling in ondersteunen? De afdeling Corporate Development (CD) van Stork ontwikkelde een methodiek waarmee bedrijfsovernames goed verlopen. Savant maakte samen met CD een opleiding die leert en motiveert om volgens de methodiek te werken. De game Pretpark en Dierentuin was het startpunt van deze opleiding.

Aanpak

Om het leertraject en de game te maken, werkte Savant nauw samen met ontwikkelaars van de methodiek. Savant ontwikkelde vervolgens het leertraject en de game, en begeleidde tijdens de uitvoering de trainers.

Vooral de totstandkoming van de game had wel wat voeten in de aarde omdat de schematic en de gebruikte metafoor goed moesten kloppen.

Resultaat

Het leertraject bestaat uit twee blokken van elk drie dagdelen. De avond van het eerste blok begint met een speciaal voor deze training ontwikkelde game waarin een bedrijfsovername wordt gesimuleerd. Een pretparkenconcern (Leisure International N.V.) wil van een financiële holding (beheermaatschappij, de Wiegers Groep) één van de activiteiten, een dierentuin, overnemen. Deze game laat goed zien waar de valkuilen en knelpunten van overnames zitten. De game is een goede eye-opener voor de rest van de training. De dag die daarop volgt, worden alle onderdelen van het acquisitieproces onder de loep genomen. De inhoudelijk deskundige (van Stork) en de procesbegeleider (van Savant) beoordelen de prestaties van de teams en wijzen het meest succesvolle acquisitieteam aan. Het winnende team gaat naar huis met de Acquisition Award.

En wat vindt de klant ervan?

Het traject is met succes uitgevoerd. Het spel gaf het gewenste inzicht in de methodiek en ook in de eigen valkuilen. Ook de rest van het traject verliep goed, deelnemers waren enthousiast.