Alle Projecten

Ontpoppen tot groei

een POP-traject voor personeelsmanagers

Opdracht

POP’s zijn mooi, maar er moet wel iets mee gebeuren. Dat vond Lever Fabergé ook belangrijk. Hun personeelsmanagers kregen er een ondersteunende taak in. De personeelsmanagers van Lever Fabergé hadden daarom behoefte aan een praktisch toepasbare methodiek om antwoorden te kunnen geven op de opleidings- en ontwikkelingsvragen uit de persoonlijke ontwikkelingsplannen. Een methodiek die ze kunnen en durven uitvoeren in hun werk. Savant verzorgde daarom een motiverend professionaliseringstraject voor de personeelsmanagers.

Aanpak

Savant bereidde de workshops samen met een kleine groep personeelsmanagers en het hoofd P&O voor. Als input gebruikten we ondermeer een aantal (geanonimiseerde) POP’s van medewerkers. Door de werkelijkheid niet te simuleren, ondervonden de personeelsmanagers de weerbarstigheid van het onderwerp aan den lijve.

Resultaat

Savant koos ervoor om vanuit de directe werkpraktijk van de personeelsmanagers zo snel mogelijk met de POP’s aan de slag te gaan. Te beginnen met een workshop waarin de personeelsmanagers al de eerste stappen zetten in het vertalen van ontwikkelingsvragen naar opleidings- en ontwikkelingsactiviteiten.

Na de eerste workshop volgde een workshop over leerervaringen en de leercultuur binnen Lever Fabergé. In een follow-up bijeenkomst stond collegiale consultatie rondom de opvolging van POP’s centraal.

En wat vindt de klant ervan?

De personeelsmanagers waren enthousiast en aangenaam verrast door het praktische karakter van de workshops. Door te laten zien hoe je in de praktijk ontwikkeladviezen kunt geven die verder gaan dan training en opleiding, maak je de POP’s een stuk effectiever en motiverender.