Alle Projecten

Opleidingen volgens een nieuw didactisch concept

vijftig modules voor verschillende opleidingsniveaus

Opdracht

Snel en goed ontwikkelen, dat is de kortste samenvatting van een omvangrijke opdracht die Savant voor ISBW uitvoerde.

ISBW zocht een partij die modulespecifiek materiaal voor opleidingen kon ontwikkelen, volgens een nieuw didactisch concept. ISBW wilde hiermee de aansluiting tussen theoretisch en praktisch leren verbeteren. Een uitgangspunt dat Savant onderschrijft.

Aanpak

Savant bleek in staat om in korte tijd (nieuwe) materie te doorgronden en doeltreffende materialen op een praktische manier te ontwikkelen. In dit geval was dat zeker nodig, omdat in korte tijd veel materialen gemaakt moesten worden, in samenwerking met kerndocenten en programmamanagers van ISBW.

Resultaat

Savant heeft in vier maanden tijd voor ca 50 modules de lesmaterialen ontwikkeld. De modules waren verdeeld over een aantal vakgebieden en opleidingsniveaus (MBO, HBO en post-HBO). De producten die per module ontwikkeld zijn: leerdoelen, lesprogramma, praktijkopdrachten, beoordelingskader, input voor de leeromgeving (links, artikelen, aanvulling leerstof, extra oefeningen, etc.), extra tools voor de docent.

En wat vindt de klant ervan?

Een team van vijf opleidingskundigen van Savant heeft er hard aan gewerkt de verwachtingen van ISBW waar te maken.

Als je het totale opleidingsaanbod vernieuwt, betekent dat een enorme inspanning. Niet alleen voor Savant, de leverancier, ook voor ISBW als opdrachtgever. Een wederzijdse inspanning die beloond is met een prachtig vernieuwd aanbod, dat weer veel nieuwe lerenden opleverde. Mensen die door de opleidingen van ISBW nu ook in de praktijk beter zijn gaan performen.