Alle Projecten

Performance growth als leidraad bij personeelsontwikkeling

een toolkit voor medewerkers en leidinggevenden

Opdracht

AbbVie, een grote internationale farmaceut, zocht naar een model dat haar medewerkers de kans geeft om gestructureerd te groeien in hun functie: Performance Growth. Ze vroeg Savant om dit model concreet uit te werken voor de Nederlandse situatie. Een uitgewerkt Performance Growth model voor de belangrijkste functies, inclusief de tools die de medewerkers en hun leidinggevenden nodig hebben om zich met succes verder te ontwikkelen in het werk. Performance Growth maakt duidelijk wat de organisatie van haar medewerker wil, waar de medewerker sterk in is, waar verbeterpunten liggen en wat het eerstvolgende functioneringslevel is.

Aanpak

Om de Performance Toolkit te kunnen maken, heeft Savant heel nauw samengewerkt met AbbVie. Samen met een grote, zeer actieve werkgroep kwam het Performance Model tot stand. De projectgroep heeft niet van scratch af aan alles zelf bedacht, ze heeft gebruik gemaakt van ervaringen van andere organisatieonderdelen. Daarnaast heeft de projectgroep haar ideeën gespiegeld bij Savant. Trudy van der Toorn heeft ‘over de schouders’ van de projectgroep meegekeken, meegedacht en meegewerkt. Savant ontwikkelde vervolgens de aanvullende instrumenten en bracht alles tezamen in de toolkit. In een aantal sessies met leidinggevenden en medewerkers is de toolkit geprototyped. Naar aanleiding daarvan is het model en de aanvullende instrumenten definitief en operationeel gemaakt.

Resultaat

Savant maakte de Performance Growth Toolkit, een handzame map met alle onderdelen die de medewerker nodig heeft: de Performance Meter, het beoordelingsmodel, ontwikkeltips, format voor het Growth Plan, etc.

Al deze tools zijn gebaseerd op het Performance Model voor de eigen functie. Het model laat de key behaviors in drie levels zien: Basis, Ervaren, Professional. De key behaviors zijn ‘vertaald’ naar deze drie levels. Het Performance Model speelt een rol bij het maken van het Growth Plan en bij de jaarlijkse beoordeling

En wat vindt de klant ervan?

Performance Growth is een model dat helemaal past bij AbbVie. Het is een robuust model, dat voldragen is en haar vruchten afwerpt. Eén van de leidinggevenden: “Performance Growth biedt ons een taal om met elkaar over gedrag te praten. Een model ook dat steeds de volgende stap laat zien. Dat is winst!”