Alle Projecten

Presenteren kun je leren

een training voor hypotheekadviseurs

Opdracht

Daar sta je dan. Een zaal vol klanten kijkt naar je. Je vraagt je af wie bedacht heeft dat jij een informatieavond over Aflossen moet verzorgen. Een avond waarin je maar liefst anderhalf uur het woord moet voeren. Je begint te zweten. Waar moet je je handen laten? En de avond moet nog beginnen…

Hypotheekadviseurs van de ING verzorgen zo nu en dan informatie-avonden voor klanten. Om de adviseurs hierin te ondersteunen, heeft de ING Savant gevraagd hen een basistraining Presenteren aan te bieden.

Aanpak

Savant is er voorstander van om leren en werken zo nauw mogelijk aan elkaar te koppelen. De deelnemers oefenen deze dag met de powerpoint die ze tijdens de informatie-avond gaan gebruiken. De dag gaat van start met een korte presentatie door een expert. Zo worden generieke vaardigheden gekoppeld aan vakinhoud.

Resultaat

Het eendaagse programma dat Savant verzorgt, kenmerkt zich door korte, concrete instructies over presentatietechniek, afgewisseld met oefening in drietallen. Savant laat het presenteren niet plenair oefenen, enerzijds om een veilige omgeving voor de deelnemers te creëren, anderzijds om de deelnemers zoveel mogelijk te laten oefenen.

De groep voor deze training bestaat uit maximaal uit 12 deelnemers.

En wat vindt de klant ervan?

In dit geval moet de vraag luiden: wat vindt het publiek ervan? Bezoekers van de informatie-avonden beoordelen het verhaal van de ING adviseur met gemiddeld een 8, en geven een 7 aan de adviseurs die de training nog niet hebben gevolgd. En dat ING tevreden is, merkt Savant ook nog op een andere manier: elk seizoen weer komen er aanvragen voor de training bij ons binnen!