Alle Projecten

“Ready for Action”

Een blended leertraject met een Development Game voor projectmanagers van Effectory

Opdracht

Effectory maakt de feedback en ideeën van medewerkers zichtbaar binnen organisaties. Want organisaties die luisteren naar medewerkers, presteren beter. Effectory gelooft in samen; succes creëer je niet zelf, dat doe je samen. Om projectmanagers vanaf de start klaar te stomen voor hun werk heeft Effectory Savant gevraagd een stevig fundament neer te zetten in de vorm van een onboarding leertraject.

Aanpak

Savant heeft dit traject samen met een zeer gemotiveerde en gevarieerde werkgroep opgepakt. Door de diversiteit van de werkgroep, met enkele senior projectmanagers, nieuwe projectmanagers, concept en productafdeling, ontstond een totaalplaatje van de functie, de reeds ontwikkelde leermiddelen en randvoorwaarden. Met hen samen maakten we een ontwerp dat de structuur van de onboarding helder maakt. Uitgangspunten van het leertraject zijn de praktijk als leermeester, waarin de werkcontext van de projectmanager en leren van en met elkaar centraal staan. Daarnaast ligt in het traject een focus op individuele leerbehoeften van de startende projectmanagers.

Resultaat

Het resultaat is een onboarding traject dat naadloos aansluit op de behoefte van Effectory. We lichten er twee onderdelen uit: de Learning Journey en de Development Game.

Effectory Learning Journey

De Effectory Learning Journey (ELJ)  brengt de deelnemer bij zes topics, verspreid over 2 maanden. Door deze indeling weet de startende projectmanager waar per week de focus ligt. In ieder topic komen bijeenkomsten, meetings met de eigen buddy, werkplekopdrachten, challenges en het bijhouden van het persoonlijk reflectieboekje terug.

Development Game

De Development Game maakt kwaliteitsmeting mogelijk is. Het is een krachtig leermiddel, dat de deelnemers een boost geeft in hun leertraject en voor verdere aanscherping van de persoonlijke leerdoelen zorgt. Het doel van de game is om een betrouwbaar beeld te krijgen van hoe de deelnemer ‘scoort’ op de belangrijkste succesfactoren en competenties van een projectmanager bij Effectory. De projectmanager doet gedurende de game inzichten op en ontvangt daarnaast van de gamemasters een persoonlijk ontwikkeladvies. Het game element, waarbij deelnemers badges winnen voor het laten zien van effectief gedrag, zorgt ervoor dat het ook een leuk moment is om met elkaar te leren.

En wat vindt de klant ervan?

Effectory is heel content met dit “gave onboarding traject”. Savant heeft zich goed verdiept in de functie, en het sluit precies aan bij wat Effectory doet. De Development Game wordt zo goed ontvangen bij de projectmanagers dat ook de ervaren projectmanagers deze ervaring willen meepikken.  Effectory gaat dit nu uitbreiden en beschikbaar maken voor andere functies.