Alle Projecten

Shorttrack ondersteunen met een MOOC

Hoe Savant de KNSB ondersteunt met een MOOC

Opdracht

Door naderende shorttrack-evenementen (een EK en een WK) is er steeds meer belangstelling voor deze sport. Een goede kans om mensen enthousiast te maken voor het shorttrackschaatsen. De KNSB wil daarom kennismakingslessen aanbieden, verzorgd door de trainers die al actief zijn bij de schaatsverenigingen. Deze vrijwilligers leren graag over hoe zij een goede kennismakingsles voor de shorttracksport verzorgen, maar het liefst zonder extra reistijd en op een eigen voorkeursmoment. Bovendien is er al veel kennis en ervaring over didactiek en/of shorttrack. Kortom: expertise om te delen en verder uit te breiden.

Aanpak

Savant stelde een MOOC voor. Een MOOC is dan ook een uitstekende vorm voor deze vraag van de KNSB. Savant werkt nauw samen met een werkgroep van inhoudsexperts, enkele beoogde deelnemers en andere stakeholders van de klantorganisatie. Savant analyseert de vraag en inhoud, en maakt vervolgens een uitgebreid en beeldend ontwerp van de MOOC. De werkgroep bekijkt het ontwerp en levert inhoudelijke input en feedback aan Savant. Savant maakt een didactische slag over de input, en bouwt met behulp van het platform Curatr de MOOC. Als de MOOC getest en bijgesteld is, kan de MOOC worden gelanceerd. Meer over de MOOC leest u in deze flyer.

Resultaat

KNSB is een tevreden klant:

Kim Boterenbrood, Doelgroepmanager Trainers en Vrijwilligers bij de KNSB:

“Savant heb ik in de ontwikkeling van de MOOC voor (potentieel) shorttrack trainers als een zeer betrouwbare partner ervaren. De combinatie van didactische kennis, praktische kennis van functionaliteiten binnen een MOOC en de verdieping in het werkveld waarvoor de MOOC is ontwikkeld, vormen de juist ingrediënten voor een succesvol product. Het samen optrekken in en sparren over leerobjecten in de MOOC verrijkt het product. Ook in de toekomst doe ik graag weer zaken met Savant!”