Alle Projecten

Webinarservice

Webinars verzorgen vanuit je eigen vergaderruimte

Opdracht

Kan Savant zorgen voor onderwijskundige facilitering van webinars om de kwaliteit van webinars, gegeven door RWS’ers, te vergroten?

Aanpak

Savant heeft dit traject samen met een gemotiveerde werkgroep opgepakt. Na gesprekken met de belangrijkste stakeholders volgde het onderwijskundig ontwerp, de ontwikkeling en natuurlijk de implementatie. De leden van de werkgroep hadden op hun eigen manier ervaring met webinars. Zowel vanuit die ervaring als vanuit kennis van de doelgroep, leverden zij input tijdens dit traject en waren zij waardevolle kritische tegenlezers. Een belangrijke randvoorwaarde was om de huidige initiatieven te ondersteunen en gebruik te maken van de bestaande faciliteiten.

Resultaat

De Webinarservice bestaat uit drie onderdelen: inrichting van het proces, een Webinargids, en begeleiding.

 

Inrichting van het proces

Naast de Webinargids en de persoonlijke begeleiding richtte Savant samen met RWS het totstandkomings- en aanmeldingsproces in het leerportaal in. Savant schreef handleidingen om deelnemers te benaderen en apparatuur te reserveren.

Webinargids

De Webinargids staat vol tips en handreikingen om zelfstandig een webinar te organiseren met de faciliteiten van de organisatie.

 

Begeleiding

De persoonlijke begeleiding is bedoeld voor RWS’ers die voor het eerst een webinar organiseren of juist een kwaliteitsslag willen maken, zodat het webinar een groter leereffect heeft. Savant ondersteunt in de voorbereiding van het webinar, faciliteert het webinar en evalueert het webinar met de initiatiefnemer. Natuurlijk helpt Savant ook op technisch gebied.

 

En wat vindt de klant ervan?

Savant heeft in 2018 ondersteund bij de uitvoering van 13 webinars.

Deze webinars zijn professioneler en interactiever dan voor 2018. Initiatiefnemers voelen zich geholpen door de Webinarservice en de webinars worden doorgaans goed ontvangen door deelnemers.

 

Enkele quotes:

“Goede methode, de webinar!”

“Fijn om op deze manier op de hoogte te worden gehouden.”

“Dank collega’s, goede vragen en opmerkingen.”