Alle Projecten

Taakondersteuning voor managers

Performance support bij de Belastingdienst

Opdracht

De Belastingdienst verwacht veel van haar managers (M2’ers). Uit een taakanalyse bleek dat er ruim honderd taken zijn die een manager moet beheersen, variërend van het voeren van een beoordelingsgesprek, het op maat begeleiden van medewerkers tot het opstellen van een teamplan. Omdat er zoveel verschillende taken zijn en de manager een groot deel van de taken niet frequent uitvoert (bijvoorbeeld één keer per jaar), was er behoefte om de managers gerichte taakondersteuning aan te bieden. Zo kunnen de managers de informatie benaderen op het moment dat ze de prestatie moeten leveren (just enough, just in time, just in place), zodat ze de gewenste performance kunnen leveren. Aan Savant de vraag om mee te helpen bij de realisatie van de performance support.

Aanpak

Samen met een projectteam van inhoudsdeskundigen en onderwijskundigen ging Savant aan de slag met het ontwerp en de ontwikkeling van de taakondersteuning. Savant bouwde de performance support in een omgeving in het online samenwerkingsplatform Connections. Vanuit een overzichtelijke startpagina kunnen de managers doorklikken naar de taken waar ze taakondersteuning voor nodig hebben. De taakondersteuning bestaat per taak uit:

  • Een korte inleidende tekst, over de taak en de prestatie die erbij hoort
  • Een infographic met  de stappen die een manager moet nemen om de taak uit te voeren en de prestatie te leveren
  • Een taakkaart, waarin de stappen van de infographic in meer detail zijn beschreven
  • Extra informatie, zoals verdiepende artikelen, schema’s, modellen, links naar websites, filmpjes
  • Extra tips om de taak goed uit te voeren

Resultaat

Het resultaat is een prachtige performance support, boordevol nuttige ondersteuning voor de managers, blije stakeholders, een trots projectteam en zeker geen minder trots Savant!